Få et overblik over typer af isolering

Ved du godt, at det måske efterhånden er på tide, at du får dit hjem isoleret? Måske det er isoleret i forvejen, men det er så længe siden, at det ikke længere er fuldt funktionelt, eller at du bor i et ældre hus, hvor isoleringen er decideret mangelfuld. Mange huse med en del år på bagen har slet ikke loftsisolering, så ved at få isoleret her, kan du spare en hel del penge på varmeregningen, hvilket godt kan betale sig i det lange løb.

Isolering er vigtigt at have styr på, selvom det godt kan virke lidt bøvlet at sætte sig ind i. For hvad er det lige, loftsisolering og hulmursisolering indebærer, og giver det overhovedet mening at isolere et hus, der allerede har isolering? Det korte svar er, at ja, det giver rigtig god mening, hvis isoleringen er af ældre dato. En tommelfingerregel hedder, at det er en god idé at få det tjekket efter cirka 20 år.

Andet end bare varme

Isolering kan handle om meget andet end udelukkende at sørge for, at varmen ikke slipper væk gennem loftet eller ydermurene. Du har garanteret prøvet at være i et rum, hvor akustikken er dårlig. Det gør, at det næsten føles ubehageligt at snakke sammen, fordi det er svært at høre hinanden, og er man to par, der snakker i samme rum, kan man næsten føle, man skal råbe, for at man kan overdøve hinanden.

Her er det en rigtig god idé at kigge på lydisolering til rummene med dårlig akustik, så du ikke står med ovenstående oplevelse. Lydisolering fungerer ved, at der opsættes plader på 2 centimeters tykkelse, som er med til at afbryde lyden fra bare at suse rundt i rummet. Det gør, at I kan føre en samtale i et godt og passende niveau, uden I skal råbe højt.