Guiden til landmanden, som gerne vil udvide

Portrait of a cute red calf with dreamy eyes and pink snout on a blue background.

Hvis du er landmand, og har bestemt dig for, at dit landbrug skal udvides, er der forskellige ting, der skal være styr på først. Der jo efterhånden en masse krav, når det kommer til landbrug, og det kan derfor være en god ide at få hjælp fra folk, som har helt styr på, hvordan man skal håndtere nye byggerier i landbruget.

Skal der laves ny løsdriftsstald?

Hvis du har kvæg i dit landbrug, og gerne vil have bygget en ny stald, er det vigtigt, at du har fokus på noget som dyrevelfærd. Der er nemlig forskellige krav og lovgivninger, som siger, at dyrene skal have trives og have det godt i stalden. Det kan derfor være en god mulighed med en løsdriftsstald, hvis du skal have bygget ny stald til dine kvæg.

Her får dyrene nemlig den plads, som de har brug for, mens de samtidig får deres behov for både vand og foder dækket uden problemer. Det giver dem også mulighed for at få ordenligt hvile, hvilket også er noget, som de har brug for.

En ny gylletank

Hvis du skal udvide dit landbrug, og have flere kvæg og lignende dyr, kræver det også en større eller måske en helt ny gylletank. Dette er jo noget, som der bare ikke kan undværes på landbruget – det kan derfor være en god ide at finde et byggefirma, som kan hjælpe dig med at få den gylletank, som der er behov for i dit landbrug.

Husk også, at der er forskellige regler, når det kommer til din gylletank. Hvis gylletankbeholderen for eksempel er indenfor 100 meter fra et vandløb eller en sø, skal den kontrolleres hver femte år. Dette er altså ting du skal huske, og ting du kan overveje, hvis du som landmand gerne vil udvide landbruget.