Det skal du bruge til spor og søg opgaver

Der findes forskellige ting, som kan bruges i forbindelse med spor og søg opgaver i kloakken. For der er nemlig flere måder at gribe opgaverne an på. I mange tilfælde vil det handle om at tage stilling til opgavens omfang. Men der er bestemt også mulighed for at vælge udstyret ud fra, hvad der gør arbejdet nemmest. Det kan dreje sig om at overveje, hvor stort behovet er til lige netop dine opgaver. Men skal du foretage spor og søg opgaver, så find det rette udstyr til spor og søg opgaver.

Søgning efter kabler

Én ting, som du kan have behov for at søge efter, er kabler. Det vil være forskelligt, hvad man finder. Men ofte handler det om at finde og lokalisere aktive elektriske kabler. Det kan være vigtigt, inden man påbegynder andet arbejde.

Man kan også søge at finde ikke-aktive kabler, det vil sige døde elkabler, som ikke længere har en strømføring. Også her vil kunne foretage spor og søg opgaver.

Uanset om du leder efter det ene eller det andet, så vil du have behov for en rør- eller kabelsøger. Det kan ske både fra oven, altså som en lodret søgning, og på jordplan, altså som en vandret søgning.

Søgning med røgmaskine

Til søgningsarbejde i kloakken vil du også nogle gange skulle bruge en røgmaskine. Den vil typisk være automatiseret, så du kan styre den ved hjælp af en fjernbetjening.

Måske kender du denne proces, og så er det også nemt at betragte det som en smart og let løsning. Det vil det også være i mange tilfælde. Det er dog ikke altid det, der giver mest mening.

For brug af en røgmaskine kan gøre søgearbejdet nemt, når du har at gøre med større rørsystemer. Det vil bare ikke altid kunne svare sig til de mindre.

Søgning med røgpatroner

Til de mindre systemer vil du som regel kunne nøjes med at bruge en enkelt røgpatron. Det vil være mindre omstændigt end at bruge en røgmaskine. Derfor vil det altså både være tilstrækkeligt, og så vil det også gøre arbejdsgangen nemmere.

Du kan sagtens søge lækager i mindre systemer med sådan en røgpatron.

Du kan naturligvis også bruge sporingspulver, når du søger retningsændringer eller tilslutninger. På den måde er det altså en god idé at have med til det sporingsarbejde, du laver til daglig.